Pari vuotta sitten olin yli vuoden ilman autoa, eikä
kauppaan huvittanut lähteä muutaman pikkuasian vuoksi. Aloin tilaamaan pidempään
säilyviä ruokatavaroita nettikaupasta, kuten jauhoja, mausteita, ketsuppia, sinappia,
jne. Mikä parasta, kehittelin yksinkertaisen, nopean ja helpon tavan tehdä leipää.
Resepti kehittyi jokaisella leipomiskerralla omaa makumaailmaa miellyttävämpään
suuntaan, kunnes päädyin ainesyhdistelmään, johon on helppo saada halutessaan vaihtelua,vaihtelemalla muutamaa perusainesosaa.
Aurinkorieska
Halutessani vastaleivottua leipää, nostan pöydälle vehnäjauhoja, kaurahiutaleita, rypsioljyn, vettä, leivinjauhetta, suolaa
ja auringonkukan siemeniä.
1 dl
|
vehnäjauhoja
|
3 dl
|
pikakaurahiutaleita
|
1 tl
|
suolaa
|
1 tl
|
sokeria
|
1,5 tl
|
leivinjauhetta (Tämän olen nykyään jättänyt kokonaan pois - ja toimii.)
|
n. 2 rkl
|
auringonkukansiemeniä
|
Sekoitan kuivat aineet ja
|
|
n. 1,5 dl
|
vettä
(lisään vettä tarvittaessa, kunnes taikina on helppo levittää pellille ja pysyy muodossaan) |
n. 1 rkl
|
öljyä
|
joka on n. 1 cm:n vahvuinen. Muoto voi toki olla muukin kuin suorakaide.
Ripottelen päälle auringonkukansiemeniä.
Uuninlämpö: 225o
Paistoaika: n. 20 min.
Vinkki: Leikkaa leipä kuumana pizzaleikkurilla.
Paistoaika: n. 20 min.
Vinkki: Leikkaa leipä kuumana pizzaleikkurilla.
Jos tykkäsit julkaisusta,
jaathan sitä eteenpäin, kiitos.
jaathan sitä eteenpäin, kiitos.
Täytyypä koittaa tehdä tätä, hiivatonta leipää.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi. Itse pidän mausta, mutta mukavinta on nopea valmistus. Veden määrää en laittanut niin tarkasti. Tuo 1,5 dl. on hyvä alkumäärä, johon vähitellen lisäämällä, saa omia mieltymyksiään vastaavan koostumuksen.
VastaaPoista