22.11.2019

Tonttuovi kissanruokapakkauksen materiaalista

Tämä tonttuovi on jo pari vuotta vahna, mutta tässä, alle vuoden vanhassa blogissa, se on esiintynyt vasta blogin sisäisellä sivuilla: Monenlaista käsintehtyä. Näin joulunalusaikana on hyvä hetki kertoa sen tarina ja tekotapa.

Tonttuovi sisällä olevassa ulkolyhtysisustuksessa.



Varmaan moni käsitöitä harrastava tietää, miltä tuntuu, kun tekisi kovasti mieli askarrella jotain, mutta kotona ei tunnu olevan mitään mukavaan näpertelyyn kelpaavaa. Tällaisen ongelman kanssa pähkäilin minäkin pari vuotta sitten, eräänä harmaana marraskuun iltana.
Kaappeja aikani pengottuani, löysin ilokseni pussin, jonne olin varastoinut pahvisia kissanruokapaketteja. - Pikkuhiljaa idea alkoi hahmottua.

- Niinhän siinä sitten kävi, että lopputuloksena oli kissanruokapaketin pahvista veistetty tonttuovi. Paketti on niin vahvaa, päällystettyä aaltopahvia, että kaikki oven laudatkin olivat jo tavallaan valmiina. Piti vain veistää mattopuukolla niille raot. 

Tonttuoven tekotapa ja muut materiaalit


Ovi katoksineen on yhtenäistä pahvia. Yläkulmasta on vain leikattu pois neliön muotoinen pala, ja sivulle jääneet kielekkeet on taitettu ja liimattu katokseksi. Vahvistin vielä katon, liimaamalla päälle katon kokoisen kaistaleen pahvia.

Suuntaa-antava leikkausohje.

  • Katon päällinen (vesikatto) on tehty liimamalla mustaa villalankaa vierekkäin.
  • Katon reunat ja saranat tehtiin puisista paistovartaista.
  • Ovikoriste muodostuu vanhoista joulukuusenkoristeista leikatuista osista.
  • Kahvan materiaali on vajasta löytynyttä, ruosteista rautalankaa. 
  • Katon reunat ja oven valkoinen laudoitus on maalattu maalikynällä, ja patinoitu mustalla ja ruskealla puuvärillä. Muut osat on väritetty puuväreillä.


Liimasin taakse vielä koko taustan muotoisen kappaleen samasta pahvista. Näin jäi myös painokuva piiloon ja ovesta tuli vahva.

Liimana on käytetty Erikeeperiä. Liimapistooli on kätevä tällaisissa, mutta itselläni on huonoja kokemuksiä sen pitkäänpitävyydestä.



-Tse-


Käsintehtyjä lisää sivullaMonenlaista käsintehtyä


Jos tykkäsit julkaisusta, 
jaathan sitä eteenpäin, kiitos.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.