25.2.2020

Kerrostaloasuntoon lisähuone

Perusmalliseen kerrostalokolmioon voi rakentaa lisähuoneen ja olla edelleen tyytyäinen asunnon tilaratkaisuihin. Näin toimivat Kati ja Vallu. Lopputuloksena saatiin vanhemmille ja kahdelle teinille omat huoneet.

Ei mittakaavassa

Osa kuvista on valitettavasti epäteräviä, koska kuvaus on tehty hämärässä valistuksessa, eikä tarkoitus ollut kuvata kuin omaan käytöön. – Vaalennus tekee kuvasta rakeisen.

Näin lisähuone rakennettiinSeinät koolattiin "kakkoskakkosella". Vanha ikkuna tuo valoa uuteen makuuhuoneeseen. Kattovaloa varten ei uusia johtoja ja kytkentöjä kaivattu, koska olohuoneessa jo alkujaan ollut kattovalo saa jatkaa valaisuaan uudessa huoneessa, entisessä sijainnissaan.


Uuden huoneen vanhan ja elävän näköinen seinäpinta on peräisin puretuista perunalaatikoista, joita käytettiin seiniin yhteesä 40 kpl.


Koolauksen ja vanhan puupinnan välissä on voimapaperi. Kuvassa näkyvä haitariovi on väliaikainen ratkaisu, jonka tilalle asennetaan myöhemmin liukumekanismilla oleva ladonovi.


Huoneen sisäseinät ovat, oikeanpuoleista sängynpäätyseinää lukuunottamatta, mdf-levyä.


Uusi huone on koltaan n. 2500 x 2500 mm. Sängyn päätyyn jäi mukavasti liikkumatilaa, ja päädyn molemmin puolin mahtuvat vielä vanhat limsakorit yöpöydiksi.


Uudessa makuuhuoneessa on lämmin ja kotoisa tunnelma.


Makuuhuoneen verran pienentynyt olohuoneKun tuon otsikon lukee, saa mielikuvan olemattomaksi jääneestä olohuoneesta. Näin ei kuitenkaan käynyt, koska kerrostalokolmion peruspohjassa on usein tilava olohuone. Tässä tapauksessa niin tilava, että siitä sai todellakin lohkaistua pienen makuuhuoneen, menettämättä liikaa oleskelutilaa.

Uusi huone on erittäin kotoisan näköinen vanhoine lautaseinineen. Se toimii olohuoneen nurkassa kuin sisustuselementti. Olohuoneeseen mahtuu edelleen jättisohva suurine sohvapöytineen, joka on selvästi samaa tyylimaailmaa uuden makuuhuoneen seinän kanssa.

Liukuoven lisäksi, myös peili ulkoseinässä on vielä viimesilausta vaille valmis. Pariskunta kertoo, että jotain muutakin on vielä tulossa tähän projektiin, joten jäämme mielenkiinnolla odottamaan, miltä täysin valmis huone tulee näyttämään.


- Vallu ja Kati -

Jos tykkäsit julkaisusta,
jaathan sitä eteenpäin, kiitos.

2 kommenttia:

  1. Aina mukavaa suunnitella ja rakentaa noita asuinsopukoita jokaiselle itselleen. Hyvä tulos ja mieli kaikilla? Kiitos että piipahdat blogissani, liityin juuri seuraajaksesi. Asuin Vaasassa 1969-73 = harmaata aamujen sarastusta… Terkut Ruotsin länsirannikolta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja tervetuloa uuudelleen. Mukava virttualivierailla näin pohjanlahden yli. Aurinkoista kevään odotusta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.