Päällinen on tehty Jugend-tyyppisen keittiötuolin päälle samoista kankaista, joita on käytetty eteisen muissakin tekstiileissä. Lisänä on vain istuin- ja selkänojaosassa käytetty huonekalukangas.
Huonekalukangas oli hyvä valinta, mutta helmaan olisi kannattanut käyttää jotain ryhdikkäämpää kangasta. Ihastuin tähän helmakankaaseen, koska se muistuttaa pellavaa. Kuvista voi huomata, että valo saattaa tehdä ohueen helmakankaaseen kummallisia laikkuja.
Omistan myös toisen, samoilla kaavoilla tehdyn päällisen, joka on materiaaliltaan punaista lammusta. Vaihdan sen käyttöön aina kun haluan vaihtelua.
Irtopäällisen tekeminen
Jos tekisin tuolin irtopäällisen uudelleen, leikkaisin nykyisten 1 cm:n saumavarojen sijasta 1,5 cm:n saumavarat, jotta paksun huonekalukankaan tikkaaminen ja liittäminen ”rispaaviin” kappakankaisiin olisi ollut helpompaa. Samalla myös nurjan puolen työnjälki tulisi siistimpää.
Kaavoitus
Kaavoitus on aloitettu vetämällä maalarinteipit tuolin keskilinjaa ylhäältä alas asti. Teippeihin on piirretty kynällä viiva ilmaisemaan tarkemmin tuolin keskilinjaa, johon saakka kuitukangas sovitettiin "puolituoliin" ja kiinnitettiin nuppineuloilla ja teipillä.
Kun kuitukangaskaava on muotoiltu, merkitään niihin klipit tarvittaviin kohtiin. Linkkinä on mukana PDF-tiedosto, jossa on 1:10 ja 1:20 kokoiset kaavat, joista voi päätellä kaavojen muodoista, mihin kohtaan tuolia ne sijoittuvat. PDF-ohjeessa on myös kaava-asettelumalli, läpileikkauskuvat ja ompeluohje.
PDF-ohje
– Jos innostut tekemään tuolin irtopäällisen, toivon, että näistä ohjeista on apua.
-Tse-
Jos tykkäsit julkaisusta,
jaathan sitä eteenpäin, kiitos.
Selkee ohje. Innostaa kokeilemaan.
VastaaPoistaKiitos
VastaaPoista