Sisustusta sisätiloissa > Tuunausta ja sisustustekstiilejä


Kun aurinko kultaa taivaan ja muurin,
on katsojan onni kaikista suurin.
On silmälle ruokaa nyt kahta puolta,
ei voi tuntea mitään huolta.

Sisustamisen innostus

Monesti kuulee sanottavan, että "jos olisi rahaa", sisustaisi niin tai näin..
Itselläni ei ole ollut rahaa aina roppakaupalla, mutta en rahakkaampinakaan aikoina ole innostunut kovasti ostamaan trendikkäitä sisustustarvikkeita ja huonekaluja.

Jostain syystä pyrin karttamaan trendejä ja yleisiksi käyneitä sisustuselementtejä ja ratkaisuja. On ihanan haasteellista luoda ratkaisuja kotiinsa samalla säästeliäästi ja käytännöllisesti. En pidä ajatuksesta, että selatessani mitä tahansa sisustuslehteä tai nettisivua, löytäisi aina jotain samaa kuin omassa kodissani. Toisaalta niistä voi saada ideoita, joita voi kehittää omikseen. Elokuvat ja tv-sarjat voivat olla myöskin inspiraation lähteinä omiin sisustusideoihin.

KonMaritustako?


Jollain asteella olin ajatellut olevani jonkinasteinen pakkoneuroottinen, koska tavaroiden käyttöyhteys-järjestykseen laittaminen ja tilojen käytännöllisyyden suunnittelu on aina ollut yksi intohimoistani. Oli ymmärrettävästi virkistävää, kun KonMaritus nousi tietoisuuteen Suomessa. Mietin silloin, että selvästikin sisälläni asuuu pieni Marie Kondo. En voi sanoa olevani yhtä kurinalainen, koska Marie epäilemättä heittäsi menemään suuren osan silmänruokanani toimivista esineistäni, jos antaisin hänen tulla kotiini mellastamaan. ...En anna.Päämökin ja sanamökin pohja

Siisäänkäyntl

Mökin laajennus


Vuonna 2009 avattiin lämmittämättömän lasikuistin ja olohuoneen välinen seinä. Katto avattiin vesikattoon saakka ja tuettiin parrulla niiltä kohdin, mistä seinää oli purettu. Lattia purettiin kokonaan nykyisen eteisen ja ruokailutilan kohdalta. Uusi lattia pinnoitettiin alkuperäisen kaltaisella lattialankulla ja eristettiin ekovillalla. Lämmintä lisätilaa tuli lisää n. 20 m2. Vanhan vaatekaapin takana oleva seinä on vanhaa ulkoseinää. Laajennuksen yhteydessä rakennettiin myös katettu kuisti/terassi sisääntuloon.

Alkujaan tupakeittön katto oli kuitulevyä. Laajennusen jälkeen katto paneloitiin yhtenäiseksi maalatulla kuusipaneelilla. Yhtenäinen ja avoin tila sisältää nyt eteisen, keittiösyvennyksen sekä ruokailu- ja oleskelutilan, Kokonaisuus antaa tuntuman suuremmasta tilasta kuin numeeriset mitat antavat ymmärtää. Rakennuspiirtäjän mukaan tupakeittiö on kooltaan 29 m2.

Päämökin näkymä ulko-ovelta.

Keittiö ja vanhasta ruokakaluston kaapista ja kahdesta kajuutan pöydästä
tehty aamiaistiski.
Tein liesituulettimen päällisen hyllköksi  Beautiful home-purnukoille.
Sivutuotteena tuli hylly mikroaaltouunille.

Ilme kirkastuu hienosti, kun kuparit kiilloitetaan. - Kesä 2019Kaadettu seinä laajensi mukavasti tupakeittiön olohuoneosaa ruokailutilalla.

Eteisen uudet tekstiilit


Sisustusalan ammattitutkinnon sisustustekstiilien luomisen aikoihin kodin ulkönäkö muutui useaan kertaan. Käytin valmistuneita stailauksia tutkinnon lopputöissä. 

Eteisen senkki on tehty isoista ulkolyhdyistä ja liimapuusta. Samanlaisia ulkolyhtyjä on käytetty petsattuna kukkapylväinä ruokailu- ja oleskelutilassa.

Näiden kuvien laatu ei ole hyvä, koska alkuperäiset kuvat olivat kadonneet ja nämä on tallennettu PowerPoint-esityksistä.

Ensin oli näin.
Sitten näin: punaisella laskosverholla.
PowerPointilla tehty sisusstussuunnitelma eteiseen.
Powerpoint osoittautui tosi mahtavaksi työkaluksi mittasuhdepiirustuksessa. Ohjelman graafiset ominaisuudet auttoivat saamaan luonnoksen näyttämään lähelle valmista sisustusta. Varmasti toimivampiakin ohjelmia on tuohon tarkoitukseen, mutta oli mukava tehdä se noin.
Tuolin irtopäällisen kulmalaskoksien pohja ja ikkunasenkin valaisimen varjostin ovat samaa brodeerattua kangasta kuin laskosverho. 
Irtopäällisen helmaosassa ja ikunasenkin verhossa on sama kangas. Istuin ja selkänoja ovat huonekalukangasta.

Peiget kankaat ovat luonnossa saman sävyisiä, vaikka kuvat kertovat muuta.

Laskosverho, tuolin irtopäällinen, tyyny ja aloitettu varjostin.


Eteisen alimmainen sisustus on edelleen käytössä laskosverhon, ikkunasenkin verhon ja tuolin irtopäällisen osalta. Keskeneräinen varjostin ei ole valmistunut ja koristetyyny on nykyään tyttärelläni. Raitaisen maton tilalla on nykyisin musta matto.

Kun nainen on häilyväinen, on sisustus muuttuvainen. 😃

Laskosverhon mekanismin kiinnittäminen

Eteisen suunnittelu ja tekstiilit PDF-tiedostona