2.10.2019

Syksyn 2019 kurssit alkoivat --- 2.10.2019

Kivaa työtä on kiva tehdä



Olen opettanut vuosia tietotekniikkaa, visuaalista markkinointia ja kädentaitoja. Hauskinta on silloin kun oppijat ovat motivoituneita ja ennakkoluulottomia, kuten viime lauantaina.

Sain kutsun olla "ohjelmana" 10 naisen juhlapäivässä. Olohuone täyttyi iloisista naisista ja kikatuksesta. Opittiin kynän asennot ja viivojen vedot hyvällä menestyksellä, koska lopputyötkin onnistuivat.

Tunnin harjoittelulla näin hyvää jälkeä.
Tekstauskurssista seurasivat myös kauniit neilikat ja hyvä mieli.

Tekstaustyylin harjoitusmenetelmä helpommaksi


Olen opiskeluaikanani opetellut myymälätekstauksen, joka oli muuten mukavaa, mutta jatkuva apuviivojen veto ja paperinkulutus tuppasi harmittamaan. Mietin aina, kuinka tuota harjoitteluvaihettta voisi tehdä helpommaksi, kunnes pari vuotta sitten keksin siihen keinon.
Käytämme hajoittelupaperina pyyhittävää ja läpinäkyvää tekstauspohjaa. Säästytään apuviivojen piirtämisestä, kun alimmaisena on ruutupaperi. Tekstaus-tussina käytetään valkotaulu-tussia. Kirjoitusvirheiden tai eponnistuneiden kirjainten vuoksi ei tarvitse enää tuhlata uutta paperia, eikä aloittaa uudesta kohdasta, vaan virheet voidaan pyyhkiä pois ja tekstata samaan kohtaan uudelleen.

Koristeellista tekstausta ilman pikkutarkkaa kalligrafiaa


Helpommassa tekstaustyylissä koristeellisen tai kaunokirjoituksen tekstaaminen perustuu oman käsialan "matkimiseen". Pidetään kiinni myymälätekstauksen perussäännöistä ja kaikkien viivojen vetämisestä alhaalta ylös tai vasemmalta oikealle suuntautuen.
Samalla menetelmällä voidaan "matkia" joitain kaarevia ja koristeellisia tietokonefontteja, tai muita käsintekstausmalleja.

Tällä metodilla opetan tekstausta myös Vaasa-opistossa.

Tekstaus 24.10. - 27.11.2019 Vaasa-opisto

(Kurssi on mitoitettu 12 opiskelijalle. Syksy-2019 Tekstaus-kurssi on täynnä.)


-Tse-

1 kommentti:

  1. Koska seuraava kurssi? Tuleeko vielä syksyn aikana tai keväällä?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.