5.10.2019

Miten se maailma makaa? --- 5.10.2019


Mailmtantuskaa
Terroriteot muokkaavat asenteita 
Saisiko vain mukavia "kuppikuntia", kiitos? 
Väkivallan kierre
-

Maisema ilmoitti ikkunassa aamulla, että pihatyöt ovat pahasti kesken. Saunan aurinkovarjollakin on lumihuntu. Tänään kääritään hihat ja tehdään, mitä tehtävä on. - Tai viimeistään huomenna.


Tämän vuoden ensilumi 5.10.2019.

Maailmantuskaa


Aina ei voi olla pirteä, eikä motivoitunut. Väsymykseen ei tarvitse aina olla syy liiasta touhuamisesta, vaan se voi johtua myös vallitsevasta tilanteesta yleisesti. Pelkkä päivittäisten uutisten seuraainen tuntuu ahdistavan. Rakas kotimaa tuntuu väkivaltaisemmalta kuin koskaan. Tapaturmien ja luonnonilmiöiden aiheuttamat loukkaantumiset on helpompi hyväksyä kuin ihmisten aiheuttamat.

Kuopion "miekkamiehen" toiminta oli järkyttävä tapaus, jossa yksi kuoli ja yhdeksän loukkaantui. En ollut uskoa korviani kun kuulin eilen tapahtuneesta ammuskelusta Alavudella, jonka seurauksena yksi kuoli ja kaksi haavoittui. Missä on turva kansakunnalle, kun "Koti, uskonto ja isänmaa" -arvot eivät tunnu esiintyvän enää missään? Missä ovat arvot, kun ihmiset pakenevat kodeistaan, Taivaan Isä on ihmisille satuolento ja globaalisaatio hämärtää isänmaan merkityksen?

Terroriteot muokkaavat asenteita


Jokainen terroriteko saa muistamaan edeltäviä terroritekoja. Toistot muokkaavat maailmankuvaamme ja tekevät olomme varautuneiksi ja epävarmoiksi ihmisten keskellä. On tehtävä töitä, että saa luottavaisuutensa takaisin. On saatava ihmisille tukea, jotta negatiiviset tunteet terroritekoja tekevien kansalaisuutta, tai muuta ryhmää kohtaan eivät kasvaisi. - Ehkä juuri noista ryhmistä, niiden hyvien ihmisten julkista esilletuloa pitäisi lisätä tiedotusvälineissä?

Saisiko vain mukavia "kuppikuntia", kiitos?


Tässä maassa ollaan menty jopa veli veljeä vastaan, kun eriarvoisuus ja viha pääsivät valloilleen. On varottava ryhmäytymistä aatteiden, uskontojen ym. toisistaan poikkeavien ajatusmaailmoiden suhteen. On aivan eri asia, kun jakaannutaan erilaisia ruokia syöviin, erilaisia tansseja tanssiviin, tai erilaisia vaatteita käyttäviin ryhmiin, kuin sellaisiin ryhmiin, joissa erottavana tekijänä ovat esim. kulttuuriin liittyvät, ihmisoikeustulkintoihin vaikuttavat traditiot, vakaumukset sekä tulo- tai koulutustasoerot.

Väkivallan kierre


Yleensä myös sellainen tilanne, jossa ihminen/ihmiset tuntevat huonommuutta tai kateutta toisiaan/ryhmää kohtaan, väkivaltainen käyttäytyminen on vaarassa toteutua. Jos väkivaltaan vastataan kostotoimilla, ollaan vaarallisella tiellä. Tullaan tilanteeseen, jolloin yhtä paha on se, joka aloitti ja se, joka ei lopettanut. - "Kun nokka irtoaa tervasta, niin häntä tarttuu!"

En halua kirjoittaa enempää aiheesta tässä vaiheessa, kun huonot uutiset vielä vaikuttavat liikaa tunnemaailmassa. Yleensäkin kovassa "tunneryöpyssä" ei pitäisi kirjoittaa mielipiteitä ja tunteita liikuttavista asioista, koska on niin vaikea olla objektiivinen. - Ei ainakaan julkaista niitä.

Vaasassa mies Vaasan sähkön savupiipussa!

Tällainen uutinen tällä kertaa:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3925a438-f507-4534-9ba9-9d4bde8fb73e?fbclid=IwAR3AmjbCwPYwrq_FSCmnu-lFZZnNOyQ2gm5RkfhIRFXYblOnI3Xxyi4eXx8


Terveiset
Ilmasto- ja terroriahdistuneelta

-Tse-

Jos tykkäsit julkaisusta, 
jaathan sitä eteenpäin, kiitos.

Ei kommentteja: