22.9.2019

Syksyn sävyjä ---22.9.2019

Kyllä mä vaan niin iloinen olin kun jo elokuun loppupuolella alkoivat syksyn tulen värit vallata pihaa. Ilmat olivat kuitenkin päivisin sopivan lämpimiä ja aurinkoisia. - Sellaista syys-ihmiselle sopivaa.
Pihan väripilkut
Ulkonaolosta seuraa lähes poikkeuksetta halu katsella ympäristöä kuin valintamyymälässä tai aarteenetsinnässä, jospa vaikka löytyisi sellaista, jonka väkeltämisellä itsensä ilahduttaisi. Ja löytyyhän sitä. -Joskus.


Metsämatskua


Alla olevat väkellykset laitoin myös "Monenlaista käsintehtyä"-sivulle yksittäisnä kuvina.
Keksin ensimmäistä kertaa, että kuolleista kuusen oksista voi letittää ja muotoilla erilaisia muotoja. Sitä materiaalia olen käyttänyt muissa, paitsi alhaalla, vasemalla olevassa kranssissa, joka on tehty koivurisuista. Kyseinen kranssi kesti 9 vuotta saunan ovessa. Vain koristeet sen päällä vaihtelivat kävyistä vaahteranlehtiin, tai muuhun, mikä milloinkin miellytti. Se jatkaa elämäänsä vielä sisätiloissa, rusettinauhalla somistettuna.

Kiva oli myös käyttää sammalta, jota löytyy männynrunko-ruukusta ja maapallosta.
Halusin tehdä jotain pyöreää, joten ruttasin sanomalehtiä ja kiersin sammalta päälle. Oli ehkä odotettua, että tällaislle ilmastoahdistuneelle sammalkerästä kehkeytyi maapallo, jonka ympärillä risteilee vanhaa humalaa, koivun naavaisia oksia ja letitettyä kuusenkarahkaa. Mitä sitten symboloivatkaan? - Ehkä se on katsojan silmässä?

Saunan oven uusi sydän-krannsi, jonka alla tuunattu vanha. Männynrunko-ruukku ja maapallo.

Ei pelkkää koristetta


Tonttinumero-kapistus alkoi kasvattamaan sammalta katollaan, eikä tarrana oleva numero pysynyt enää kiinni. - Syksyinen ilta kului mukavasti kapistuksen saneeraushommissa. Vesikaton materiaali leikattiin vajasta löytyneistä taimiruukuista. Messinkinen verhonrengas oli just oikean kokoinen yläkerran ikkunakehykseksi. Käytössä heikoksi osoittautunut seinäkoukku saa nyt koristaa katon harjapäätyä yhdessä vanhasta vyöstäni peräisin olevan messinkipallon kanssa. Numero- ja seinämaali on peräisin mökkini maalinjäännöksistä. Tuli sama tunne kuin lapsena leikkiessä. - Syksy 2019

Tonttinumero-kapistus


Pimeän kuvittelua


Yhtenä lämpöisenä syys-iltana tuli mieleen kuvata piemällä. En ole erityiseti mikään valokuvaaja, mutta pimeällä, salamalla otetut kuvat ovat niin hehkuvan värisiä, että aika alkoi kulua tosi mukavasti siinäkin hommassa. Tässä niistä muutama.


-Tse-

Jos tykkäsit julkaisusta, 
jaathan sitä eteenpäin, kiitos.

Ei kommentteja: