4.12.2019

Taittele Neilikka-servietti moneen käyttökohteeseen --- 4.12.2019

Servietti-kranssi

Neilikka-lautasliina
Neilikka-servietti

Sain tämän servietin taittomallin henkilöltä, joka oli opetellut sen vuosia sitten jostain ruotsalaisesta lehdestä. Tämä muistuttaa paljon pom-pomeja ulkonäöltään ja tekotavaltaankin. Ensimmäinen neilikka on aina harjoituskappale, seuraavassa käsi jo tottuu tekotapaan ja helposti repeilevän materiaalin varovaiseen käsittelyyn.

Huonona puolena Neilikka-serveteissä on se, että kukaan ei tahdo raaskia käyttää niitä siihen, mihin ne oikeasti on tarkoitettu. Jos pöydässä on lisäksi taittelemattomia serviettejä, käytetään mieluummin niitä.
- Neilikka-servietti kaunistaa, minkä tahnsa juhlakattauksen. Itse käytän niitä myös pöydän keskellä, tarjottavien väleissä koristeina.

Neilikka-servietin muita käyttökoheita 


Käyttökohde 1. Valmiista Neilikka-servieteistä voi rakentaa kranssin, johon koristeet vaihtuvat mielen ja "sesongin" mukaan.



Kranssi on tehty neilikan malliin taitelluista kahvilautasliinoista
(lautasliinan leveys: 23.5 cm, valmiin kranssin halkaisija: n. 21 - 22 cm.)
Neilikat (halkaisija n. 8 cm) on pujotteltu kalalankaan, ja solmittu langanpäät yhteen.
- Neilikka kannattaa lävistää neulalla solmun kohdasta niin, että lanka tulee kulkemaan solmun lävitse.
Mitään kehikkoa ei tämän kokoisessa kranssissa tarvita.
Kranssin kokoon vaikuttavat serviettien koko ja niiden määrä.
- Lisätessään neilikoita kalalankaan, kannattaa välillä testata, missä vaiheessa kranssin pyöreä muoto ei enää pysy roikottaessa pyöreänä ilman tukea.
- Kalalangan maltillinen kiristäminen parantaa kranssin kiinteyttä ja pysymistä muodossaan.
- Halutessaan suuremman kranssin, voi taakse liimata pahvin tukemaan pyöreää muotoa.

Koristeet: Ylhäällä on vanhoista joulukuusenkoristeista ja koristenauhoista muokattu asetelma. Kannakenauhana on hopeanväristä koristenauhaa. Helmet ovat kovaksi pyöriteltyjä foliopalloja, joiden läpi on painettu nuppineula, joka huolehtii helmien kiinnityksestä.

Huom!
Pienemmissä neilikoissa kannattaa pienentää laskoksen leveyttä laskostamisvaiheessa, koska silloin on helpompi nostaa erilliset kerrokset ylös terälehdiksi. Itse olen käyttänyt näissä n. 1,5 cm leveää laskosta.

Käyttökohde 2. Kaksi yhteenliitettyä neilikkaa muodostaa pallon, joka voidaan koristella, esim. kimalteilla tai tekolumella, ja ripustaa koristeellisella nauhalla haluamaansa paikkaan.

Käyttökohde 3. Useammasta pallosta muodostuu kaunis asetelma, kun pallot ripustetaan langoilla eri korkeuksiin, esim. ikkunaan.
- Asetelmiin suositellaan laitetttavaksi aina pariton määrä, koska se on tasapainoisesti aseteltuna silmää miellyttävämpi ja mielenkiintoisempi. Itse olen kuitenkin käyttänyt tässä parillista määrää. Saattaa olla, että lisään siihen vielä yhden? 😊 



Lumipallot on tehty liimaamalla kaksi neilikkaa vastakkain. Kun ripustaa pallot mustaan ompelulankaan, ne näyttävät riippuvan ilmassa. Liimana palloissa on käytetty Erikeeper-liimaa.

Käyttökohde 4. Kun lisäät neilikkaan varren ja lehdet, saat kukan maljakkoon. (ei ohjetta)
Käyttökohde 5. Hauska kuusenkoriste pallona.

Kun neilikan tekotavan on opetellut, voi saada vaihtelua: lisäämällä kerrtoksia, valitsemalla suurempia tai pienempiä serviettejä, vaihdella värejä ja keksiä enemmän käyttökohteita.


Katso myös:

Tonttuovi ja lyhtysisustus


-Tse-

Jos tykkäsit julkaisusta, 
jaathan sitä eteenpäin, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.