4.1.2020

Roskapussipiilo Pringles-purkista

Tupsullinen roskapussipiilo

Pringles-purkkia on varmasti uusiokäytetty lukuisella eri tavalla, koska se on säilyttimenä hyvä, kestävä ja kannellinen. Varmasti joku muukin on keksinyt tehdä siitä roskapussipiilon, mutta tämä minun piiloni on erilainen kuin muut. - Aivan, kuten ne muutkin ovat yksilöinä erilaisia kuin kaikki muut. 😉

- Osaltaan syy tämän "pötkylän" tuunaamiseen oli roskapussilaatikkoon kyllästyminen. Toisaalta halusin keksiä käyttöä kauan sitten ostamalleni langalle, joka oli niin karkeaa, että mihinkään ihokosketukseen sitä ei voinut kuvitellakaan. Se oli paksujen mattojen kudonnassa käytettävää loimilankaa, jota ostin vuosia sitten erään lopettaneen kutomon jäämistöstä.

Roskapussipiilon käyttäminen


- Nykyään suositaan kauppapusseiksi kestokasseja, joten kaikki eivät enää käytä muovisia kauppapusseja roskapusseina. Jos kauppapusseja käytetään, ne voidaan laittaa purkkiin peräkkäin niin, että viimeinen pussi on aina vähän pohjastaan edellisen kantolenkissä. Näin seuraava pussi nousee aina ottokorkeureen, kun sen yläpuolinen pussi vedetään ulos.
- Jos käytetään ostettuja roskapusseja, rulla mahtuu hyvin purkista sisään. Uutta pussia ulosvedettäessäkään ei tarvitse ottaa rullaa ulos purkista, vaan se luistaa ulos ihan mukavasti.

- Itse pidän tämän ulkonäöstä, koska se näyttää ihan pellavaiselta.
Olen tarkoistuksella tehnyt punoksiin tehdyt solmut raffin näöisiksi, vetämällä lankoja erilleen keskeltä punosta niin, että vedetty kohta kiertyy omaksi ulokkeekseen punoksen sivuun.

Roskapussipiilon tekotapa ja muut materiaalit

lankaa, pikaliimaa ja rautalankaa
  1. Sipaisin pikaliimaa purkin alaosaan, välittömästi peltipojan ylläpuolelle, ja painoin siihen langanpään. Kiersin lankaa tiukasti vieriviereen purkin yläreunan levennykseen saakka, lisäten liimaa kiertämisvaiheessa eri kohtiin, jotta lanka pysyisi paikoillaan.
  2. Punoin samasta langasta "vanteet" ylä- ja alapäähän, ja liimasin ne pikaliimalla paikoilleen,
  3. Virkkasin kannen päälle päällisen ja kiinnitin sen pikaliimalla ja muutamalla ompeleella kannen reunaan.


  4. Kannen kahva on tehty lävistämällä kansi rautalangalla ja sulkemalla se lenkiksi. Lenkki on päällystetty oikealta puolelta samalla langalla virkkaamalla.
  5. Kansi ommeltiin kiinni muutamalla pistolla ylävanteeseen (kannen sarana).
  6. Tein tupsun kietämällä lankaa kämmenen ympärille. Kiersin tupsuun "pohjan", kierämällä lankaa monia kerroksia lankanipun ympärille. Päättelin langan solmiamalla ja piilottamalla solmun lankakieppien väliin.
  7. Punoin lankaa vahvemmaksi ja kiinnitin toisen pään tupsuun, ja toisen pään kannen virkkamalla päällystettyyn rautalankalenkkiin (kahvaan).

-Tse-

Muita uusiokäyttö-töitä

Jos tykkäsit julkaisusta, 
jaathan sitä eteenpäin, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.