9.3.2021

Kirjoneulemalleja Excelillä 6.

Joskus miettii, että miksi kaikkeen pitää olla aina niin monta vaihetta, jotta lopputulokseen päästään? Onneksi usein kuitenkin käy niin, että vanha sananlasku: "Työ tekijäänsä neuvoo", käy toteen. Kun aikansa tekee asioita, alkaa etsimään helpottavia toimintoja.

Niin kävi myös Excelin suhteen. Muistista alkoi nousta esiin automaattisia toimintoja, joita ajattelin kokeilla myös kirjoneulemallien luomisessa. Yksi sellainen on kuvalinkeiksi muutettavat taulukot, joiden avulla voidaan monta kopiointia, liittämistä ja poistamista jättää tekemättä.

- Tällä kertaa en tehnyt ohjeita suoraan tähän julkaisuun, vaan laitoin jutun loppuun linkit pdf-ohjeisiin.


Automaattisia toimintoja


Kuvalinkit

Kun neulekuvion luomisen alkuvaiheessa tekee malliruudusta kuvalinkit, kopioi, kääntelee peilikuviksi ja liittele vierekkäin, voi rakentaa ja muokata peruskuviota mieleisekseen ja samalla kaikki muutokset näkyvät vieressä. Kun kuvalinkit on aseteltu neulekuvan päälle, voi nähdä samalla kuvion myös neulottuna.

Huom!

Voit käsitellä kuvalinkkiä, kuten normaalejakin kuvia. Voit kopioida niitä vaikka tehdäksesi erilaisia värimuunnoksia mallistasi.

Kun haluat ottaa näyttökuvia johonkin muuhun dokumenttiin, poistat malliruudusta ja Excelistä näkyvät ruudut, asetat zoomauksen kohdilleen, otat näyttökuvan neulepohjaisesta mallista ja liität siihen sovellukseen, missä sitä haluat käyttää.


Nopeuta työskentelyä, nimeämällä solualueita

Voit nimetä alueita malliruudustasi, esim. värin perusteella, jolloin pääset muutamalla klikkauksella vaihtamaan eri solualueisiin eri värin. Tai voit nimetä malliruutusi alueen kokonaan, jolloin pääset helposti valitsemaan sen, vaikka kopioidaksesi tai lisätäksesi/poistaaksesi reunaviivat.


Oman neulekuvion "kuvittelu" lopputuotteessa

Excel on jäykkä kuvankäsittelyssä, kun puhutaan kuvien vääntämisestä esim. kaarevaan muotoon. Se ei vain onnistu. Siihen hommaan tarvittaisiin järeämpää kuvankäsittelyohjelmaa, kuten Photoshop, mutta voit silti kokeilla suoria kuvioita paita-, sukka- tai muihin kohteisiin, kun kuvion ei tarvitse kaareutua.

Tein ohjeen, jossa paitakuvasta tehdään "kehikko", jonka avulla voidaan nähdä kuvion ulkonäkö valmiissa tuotteessa.


Pdf-ohjeet:


-Tse-


Kirjoneulemalleja Excelillä -julkaisut:Facebook-ryhmä: <br>Metsärinteen tonttu Liity Metsärinteen tonttu -ryhmään ja näet uudet julkaisut tuoreeltaan.


Jos tykkäsit julkaisusta,
jaathan sitä eteenpäin, kiitos.

1 kommentti:

  1. Hauskaa, että Excel taipuu myös tällaiseen käyttöön. Täytyy tutustua näihin kirjoneulomalleihin, mitä olet jakanut. Voisiko nykyaikaisilla PDF-ohjelmilla myös työstää tällaisia kirjoneulomalleja? Ainakin olen nähnyt vaatteiden kaavoituksia PDF-ohjelmilla tehtynä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.