2.12.2020

Joulusomistusta

Jääkukkia ikkunassa






Jostain syystä tänä vuonna en ole ollut niin innokas joulusomistuksiin, kuin menneinä vuosina. Jotain on kuitenkin tullut tehtyä, kuten pääkuvassa olevat jääkukat.

Muistin lukeneeni jostain, miten tehdään jääkukkia rasvattomasta piimästä tai jogurtista, enkä malttanut olla kokeilematta sitä itsekin. - Googletin aiheeseen liittyviä sivuja, jotta en tekisi kovin samanlaisia, kuin on jo aiemmin tehty.

Pengoin joulukoristelaatikoita ja löysin huopaisia lumitähtiä, jotka olin pari vuotta sitten leikannut jostain koristenauhasta. Yksi tähti riitti toimimaan leimasimena tällaiseen jääkukka-asetelmaan.
- Eipä sitten muuta kuin jogurttia matalalle lautaselle ja töpsöttelemään.

Painelin huopatähdellä aina useamman kerran kastelun jälkeen, josta johtuu, että tähdet ovat läpikuultavuusasteeltaan erilaisia. Siksi tulee sellainen harha, kuin ne leijuisivat lasin sisällä, joku lähempänä ja joku kauempana. Olohuoneesta tuleva valo saa kolmiulotteisuuden vaikutelman korostumaan entisestään, kun tähdet heijastuvat peilikuvana uloimpaan ikkunalasiin. 

Ihan mukavalta näyttävät kuurankukat päivälläkin. 


- Tuohon ylemmäksi kun vielä ripustan viime jouluksi tekemäni kranssin, niin taitaa tulla aika nätti.

Kuurankukat päiväsaikaan



Niksi-Pirkka: Ikkunan koristelu piimällä

Lautasliinoista lumipalloiksi

Lyhty lumipalloilla

Tämä lyhty lumipalloineen on jo ehtinyt "esiintyä" Facebookissa ja "Päivän höpinöissä". Kun se pääsee näihin postauksiinkin, se on helpompi etsiä blogista jälkikäteenkin.

Lumipallot ovat muodostuneet lautasliinoista revityistä paloista, jotka liisteröitiin ilmapallojen päälle, kuivattiin ja poistettiin pallot sisältä. Lisäksi vielä hymytähti ja ystävältä saadut ledivalot.

Olen aina tykännyt kovasti valopalloista, joita on netissä monenlaisia versioita, eri materiaaleista valmistettuina.

Mietin, että haluaisin tehdä oman versioni niin, että pallo muistuttaisi mahdollisimman paljon oikeaa lumipalloa, sekä valoilla, että valaisemattomana. 

Kokeilin ensin vanua ja vaahtomuovia, mutta ne eivät antaneet toivottua ulkonäköä.
Pieneksi puhallettuja ilmapalloja makasi pöydälläni odottamassa uutta kokeilua monta päivää, kunnes keksin, että ohut lautasliina voisi liisterin kanssa antaa oikean vaikutelman ja päästää valoakin sopivasti läpi. 

- Sotkuista hommaa oli, mutta lopputulos miellytti.

Tällaiselta lyhty näytti viime vuonna.


Kylpyhuoneen ikkunasomistus

Kylpyhuoneen ikkunasomistus

Kylpyhuoneen ikkunassa on huurre-tarra. Leikkasin kakkupaperista ikkunoiden väliin, eli etulasin takapuolelle "yläkapan". 

Lisäsin vielä sydänmobilen ikkunoiden väliin. - Sydämet näyttävät kelluvan maidossa.


Mukavaa joulunalusaikaa 💚

-Tse-

Jos tykkäsit julkaisusta,
jaathan sitä eteenpäin, kiitos.

2 kommenttia:

  1. Kiitos pirteistä joulutunnelmista. Kaunista kivaa ja erilaista olet laittanut kotiisi. Joulutervehdys Pajupirtistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaisa. Pajupirtin kauniit työt inspiroivat mmonia innostumaan käsitöistä ja sisustamisesta. - Mukavaa ja rauhallista joulua Pajupirtin Kaisalle.

      Poista

Kiitos kommentistasi.