9.10.2020

Millaiset somisteet katajakranssille? - Syksy

Syyskranssi
Sain vuosia sitten ystävältäni katajasta sahattuja kiekkoja. Olen vuosia vain ihaillut niiden hyvää tuoksua, kunnes mieleeni tuli tehdä niistä jonkinlaisen seinäkoristeen. Yllättäen törmäsin netissä katajakiekoista tehtyihin kransseihin. Mieleeni tuli, että "tuostapa voisi kehitellä omanlaisensa version".

– Tämän version erilaisuutena on se, että siinä on "hyllyt", joihin voi vaihtaa kulloiseenkin sesonkiin sopivat koristeet.

– Toinen erilaisuus saattaa olla se, että yleensä nämä puukiekkokranssit asetellaan jonkin pyöreän muodon ympärille. Tässä asettelin palat vapaasti pyöreään muotoon. Liimana käytin Erikeeperiä, koska vuosia sitten tekemäni kuumaliima-liimaukset ovat alkaneet irtoilemaan, ja tämän haluaisin pysyvän pitkään kasassa.

Kranssin koko: n. 26 cm.

Syyskranssin somisteet ja muu materiaali

  • vaahteranlehtiä
  • kuihtunutta katajaa
  • rautalankaa
Vaahteranlehdet on taiteltu ruusun terälehtien muotoon ja sidottu rautalangalla toisiinsa. Lehtien ruodot/varret toimivat sidontapohjana kun valmiit ruusut kiinnitetään köynnökseksi. Samalla on kiinnitetty ruusujen väleihin myös kuihtuneet katajanoksat.

Köynnöksen voi kiinnittää tarvittaessa katajakranssiin rautalangalla. Tässä kranssissa köynnös asettuu niin sopivasti kranssin "hyllyille", ettei kiinnitystä ole tarvittu.



Näin tehtiin katajakranssin syyssomistus 🤩

-Tse-


"Millaiset somisteet katajakranssille?" - aiemmin julkaistut:


Jos tykkäsit julkaisusta,
jaathan sitä eteenpäin, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.