22.10.2020

CD-tornista WC-kalusteeksi

vessapaperi-automaatti
Cd-torneja on nykyään paljon myytävänä netti- ja kivijalka-kirppareilla, koska suuri osa ihmisistä on siirtynyt käyttämään nettisovelluksia ja -tallennuspaikkoja. 

Oma tornini on ollut myös jo vuosia puutarhavajassa odottamassa uutta käyttötarkoitustaan, kunnes tuli tarve saada kylpyhuoneen allaskaappiin enemmän tilaa purnukoille. Torni vie vain vähän lattiatilaa ja toimii hyvin yhtäaikaa wc-rullien säilytystilana ja käytössä olevan rullan telineenä. Tämä torni on n. metrin korkuinen.

Tekotapa

  1. Poistin kaikki cd-levyjen kannakkeet sivuseinämistä.
  2. Leikkasin mattopuukolla kahdesta Outly-purkin korkin jenkaosasta n. 2 cm:n levyiset palat, jotta wc-rullan sisään tuleva putki tai pyöreä rima mahtuu muodostuneesta aukosta.



  3. Liimasin kaksipuolisella karhuteipillä korkit tornin yläosaan kuvan tavalla niin, että jää tilaa täydelle wc-rullalle.

Wc-rullan kannakkeeksi kelpaa muoviputki tai pyöreä puurima. Tässä olen käyttänyt rikkoutuneesta wc-paperitelineestä jäänyttä kannaketta, jossa on kaksi putkea sisäkkäin. Jousi toisessa päässä antaa putkelle mahdollisuuden puristua korkkien väliin.

Täysiä rullia saa mahtumaan enemmän alaosaan, kun asettelee ne poikittain ja litistää vähän.

-Tse-

Jos tykkäsit julkaisusta,
jaathan sitä eteenpäin, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.