7.3.2020

Rahin uusi verhoilu

Rahin uusi verhoilu

Vapaaehtoinen harjoitustyö


Muutama vuosi sitten opiskelin sisustusalaa. Yksi osio koulutuksessa oli sisustustekstiilien valmistaminen, josta kiinnostuin siinä määrin, että suunnittelin harrastauksena ja lisäharjoituksina joitakin sisustustekstiilejä myös kotiini. Tämä rahi on yksi sellainen. 

Alkuperäiset kuvat olin jossain vaiheessa poistanut koneelta, joten tässä on käytetty PowerPointista kuvaksi tallennettuja sivuja. Valitettavasti kuvien terävyys ei ole paras mahdollinen.



Rahin koko ilman verhoilua


Pohja: 33 x 33 cm
Korkeus: 25 cm


Rahin alusmateriaalit


Rahin runko on mdf-levyä.

Vanua on käytetty vain istuinosassa. Keskellä istuinta vanua on 5 - 7 cm, ohennen kohti reunoja.
Rahi on vanuttamisen jälkeen "aluskatettu" kauttaaltaan ohuella kankaalla. - Aluskankaaksi käy mikä tahansa kangas. Aluskangas on kiinnitetty nitomalla.

Rahin pohjassa on kulmissa
1 cm:n korkuiset kuminapit.


Kuvassa uudet kaavat sovituksessa

  • Täytteet on irrotettu ja asetettu takaisin eri muotoon
  • kaavat on alkujaan muotoiltu kuitukankaasta ja leikattu rahin päällä, nuppineulakiinnitysten avulla
  • saumavarat 1,5 cm
  • helman päärme 2 cm (leikatessa varattu päärmeelle 4 cm).
Kaavat on muotoiltu ja leikattu rahin päällä, jonka jälkeen ne on irrotettu ja jäljennetty kaavapaperille. Samalla on taspainotettu kaavat, leikkaamalla ne symmetrisiksi niin, että jokainen sivu ja kulmien sisälaskokset ovat tulleet saman muotoisiksi ja kokoisiksi.

Kuitukankaasta on leikattu tehtyjen kaavojen mukaan koekaavat, jotka on sovitettu rahin päälle. Tässä vaiheessa on voitu tehdä parannuksia ja mahdolliset korjaukset kaavoihin.

Terenauhat on leikattu 3 cm leveänä nauhana samasta raidallisesta kankaasta, kuin kulmissa olevien laskosten pohjat. Terenauhoissa ei ole pauloja. Ne jäävät näkyviin saumasta n. 5 mm.

Uusi päällinen on nidottu kiinni kulmista, laskoksen pohjan reunasaumasta, joten niitit ovat jääneet piiloon helman alle.

Tein kaavoista PDF-tiedoston, joilla on vastaisuudessa helppo aloittaa kaavojen sovittaminen ja muotoileminen hyvään muotoon. Aion käyttää niitä taas, kun vaihdan uuden kankaan rahiini.

Tulostuskoko A3: Rahin päällisen PDF-kaavat / luonnoskaavat
Tulostuskoko: A4: Raahin päällisen PDF-kaavat / luonnoskaavat (2-osainen helmakaava)
Kaavat ovat luonnollisessa koossaan (tarkkuus tarkistetaan sovittamalla).

-Tse-

Jos tykkäsit julkaisusta,
jaathan sitä eteenpäin, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.