Videon kuvaaminen pystyasetuksella - ymmärtämättömyyttä videokatselun laatuvaatimuksista vai muoti-ilmiö?

16.6.2020


Miksi ihmeessä suuri osa sosiaalisen median käyttäjistä videoi pystyasetuksella? Ensinnäkin kuvausala jää niin kapeaksi, että esimerkiksi maisemista ja ihmisryhmien toiminnasta videossa saa ahdetun ja kummallisen kuvan.
Selfietyylin videoinnissa kuvaava henkilö huolehtii omien kasvojensa näkymisestä ja loput kurkkivat sivuista - on kuin seuraisi tapahtumia avaimenreiästä tai vähintäänkin oven raosta. Tähän varmasti moni saataisi kommentoida, että video on ajateltu katsottavaksi puhelimen näytöltä.
Tähän vastaisin, että puhelimen voi kääntää poikittain, jolloin vaaka-asetuksella kuvatun videon katselu on huomattavasti miellyttävämpää. Lisäksi suuri osa sosiaalisen median käyttäjistä käyttää tietokonetta, jossa nuo kapoiset videot vaikuttavat vielä kapeammilta.
Epäilen, että kapealla pystyasetuksella kuvaaminen on jonkinlainen muoti-ilmiö. Kun joku on aloittanut tekemään niin, "perässähiihtäjät" ovat matkineet ja loput luulevat sen olevan trendikästä tai muuten vain oikein.
Koska valokuva ja video ovat kautta aikain visuaalisesti kehittyneet laajempiin kuva-aloihin, epäilen ja toivon, että niin käy myös mobiilivideoinnissa.

-Tse-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.